De Legio Speciaalbiercantus is tekenend voor wie wij zijn en hoe wij onze naam dragen. Legio is een verticaal van gezelligheid en ontspannenheid, maar bovenal vriendschap en verbroedering. Tijdens onze Speciaalbiercantus laten we dit goed merken door tezamen met de leden van de N.S.R.V. prachtige liederen te zingen en verschillende speciaalbieren te drinken, om zo de onderlinge banden te bevorderen.

Het senaat stuurt de cantus in goede banen. Deze wordt geleid door een Senior, die zorgt dat alles in goede lijnen loopt, en bepaalt hoeveel speciaalbier je moet drinken. Aan zijn rechterzijde vind je de Procantor. Sfeermaker, verteller, de persoon die de liederen inzet. Door zijn verhalen krijgt de cantus een gezellige sfeer en een warm gevoel. Tot slot aan de linkerzijde van de Senior vind je de Punator of zedenmeester. Als je de mores van de cantus breekt, je misdraagt of simpelweg de zedenmeester verkeerd aankijkt, zal deze ervoor zorgen dat jij weer op het rechte pad komt. Met zijn gevreesde en beruchte koffer zal hij straffen uitdelen die je nooit zal vergeten.

De speciaalbieren verschillen elke cantus, maar één ding is zeker: “Er is genoeg voor iedereen.” Beginnend met het laagste alcoholpercentage, bouwen we langzaam samen op naar het bier met het meeste alcohol. Na verscheidene malen “ad fundum” en “ad libitum’ gehoorzaamd te hebben, zal door dronkenschap en plezier de verhalen en liederen alleen nog maar mooier verteld en gezongen worden. Ter afsluiting wordt altijd nog een kleine afterparty gehouden waar het niet opgedronken speciaalbier nogmaals zal worden uitgeschonken, als er nog wat over is tenminste.

Met klassieke variaties en liederen zoals “Het is een Nicht”, “Ein Prosit” en “Walking Down Canal Street” is elke Speciaalbiercantus weer een grandioos succes. Tot de volgende!